Мария Чакърдъкова - Биография

Мария Чакърдъкова е народна певица. Закърмена е с песните на майка си, популярната народна певица – Николина Чакърдъкова. Музиката винаги е била част от живота й и още от малка мечтае да бъде на сцената. Когато е на 10 години става част от ШКОЛА „Николина Чакърдъкова” и започва да танцува . Не след дълго е приета като танцьорка в Неврокопски танцов ансамбъл и започва да пътува заедно с Николина Чакърдъкова из цялата страна. Голямата й мечта обаче остава пеенето, но в самото начало не получава подкрепа от майка си, която я насочва в друго поприще. 

Мария завършва успешно Бакалавърска степен „Предприемачество” в УНСС, има Магистърска степен „Фамилно предприемачество” от УНСС; Магистърска степен „Филмова и телевизионна режисура” от НБУ. Работи за кратко по специалностите, които е завършила, но любовта към музиката винаги я тегли. Мария споделя – „ Мечтите се сбъдват, само трябва много силно да вярваш в тях! Живота и работата на майка ми бе да съхранява, развива и популяризира народната песен по свой неповторим начин и неусетно се създаде марката “Николина Чакърдъкова”- марка за качество и щастие в едно. Mоята мисия е да я продължа с целия й блясък, усещане и всичко, което носи в себе си”. 

От 2018г. Мария Чакърдъкова стартира своята професионална музикална кариера. Денонощна работа с Николина, разучаване на песни, на хореография, Мария се превръща в достоен последовател на майка си. Следват много музикални записи, видеоклипове и създаване на първия спектакъл с нейно участие „Младостта пее и танцува”. Със своята естественост, чар и талант Мария Чакърдъкова радва хората из цялата страна на своите концерти, участва на различни сватбени тържества, лични празници и юбилеи.

С песните на Мария Чакърдъкова